Budapesten indultunk 2015-ben, rá egy évre Pécsett is elkezdtünk közvetlen hangulatú, informatív tematikus kóstolókat tartani. Idén még több, haladó borkóstolóknak is izgalmas új témával készültünk.
A februári Helló, pinot noir! kóstoló fókuszában a vörös fajta lesz, aminek – kis túlzással – Burgundia és Champagne a világhírt köszönheti.
Márciusban lesz Így iszunk mi, a kóstolás alapjairól, áprilisban angolul is kóstolunk.
Chianti Classico, Super Tuscan, DOCG… Preeego?! Az Olaszország kóstolón megnézzük, mit jelentenek ezek az elnevezések, hogy nyaraláskor vagy egy étteremben könnyebb legyen választani.
Az egész világon népszerű sauvignon blanc eredetileg francia, de Új-Zéland is erről a fajtáról híres. A májusi Helló, sauvignon blanc! estén innen is, onnan is kóstolunk.
Júniusban olyan dél-amerikai, dél-afrikai, új-zélandi és ausztrál borokkal ismerkedünk, melyek néhány évtized alatt meghódították a világot.
A kóstolók házigazdája a borbolt vezetője, Sámson Gergő.
Az időpontok:
február 13. Helló, pinot noir!
https://www.bortarsasag.hu/hu/borsuli/esemeny/szolofajtak_pinot_noir_pecs
március 13. Így iszunk mi
https://www.bortarsasag.hu/hu/borsuli/esemeny/Igy_iszunk_mi_Pecs_3
április 10. Tasting around Hungary Vol. 3 (angol nyelven)
https://www.bortarsasag.hu/hu/borsuli/esemeny/Tasting_around_Hungary_Pecs_3
április 17. Olaszország
https://www.bortarsasag.hu/hu/borsuli/esemeny/Olaszorszag_Prosecco-tol_Sziciliaig_Pecs_2
május 15. Helló, sauvignon blanc!
https://www.bortarsasag.hu/hu/borsuli/esemeny/szolofajtak_sauvignon_blanc_Pecs
június 12. Újvilág
https://www.bortarsasag.hu/hu/borsuli/esemeny/Ujvilag_Chiletol_Uj-Zelandig_-_Pecs_2
(X)