Teszteltük: Skoko
Teszteltük: Skoko
Müllner & Kálmán Content Lab / 2020-08-12 ételital
Lendületes nyitány, tiszta ízek, harmonikus megoldások.

Lehet-e elszántabb húzás a vendéglátásban, mint a járvány sújtotta színtéren egy újabb helyet nyitni? Az előremenekülés bár kockázatos, de nyerő stratégia is lehet. A Soul Kitchen tapasztalataira és konyhájára is építő Skoko food & mood tudatosan és óvatosan építkezett, és a karanténidőszak elmúltával már nem volt más hátra, mint előre.

Korábban ugyanezen a helyszínen a Czukorborsó működött, ám az idei év megannyi meglepő fordulata között szép csendben a cukrászda helyén berendezkedett a Skoko, és a macaronok helyét átvették a minőségi bisztrófogások. Ugyanis a Soul Kitchen jelenlegi séfjének, Illés Rolandnak fogásait ismerve, már a kóstolás előtt is izgalmas és harmonikus tányérokra számítottunk, hiszen ha a konyhában nem is ő áll, de kreatív séfként ő alapozta meg Berta Roland, a Skoko séfjének munkáját. Egyszerű, letisztult belső tér, skandináv hangulatú terasz, áttekinthető, rövid étlap – elsőre tehát minden adott egy kellemes nyáresti vacsorához. El is foglalunk egy teraszos bázist, ahonnan jól rálátunk a többi asztalra is, de valamelyest a benti eseményeket is követhetjük. Hiába, egy esti szerviz egyben színház is. Élő adás a konyhából az asztaloknál elhelyezkedő nagyérdeműnek. Míg átnézzük a kínálatot, kiválasztjuk az italainkat, ami nem is lehetett más, mint a hely nevét viselő Skoko spritz, ami napjaink egyik legkedveltebb frissítő nyári koktéljának, a Hugonak sóban eltett, citrommal bolondított változata. Az első kortyok mellé már meg is érkezik a konyha üdvözlő falatkája, egy aprócska sós tartban az avokádós ráksaláta mangóval, tetején sushi, ecetes avokádó habbal. A falatnyi bevezető után egészen a desszertig folyamatosan emelkedett a vacsora íve. A jó minőségű marhahús ízét érvényesülni hagyó, roppanós sajtos tallérra kenhető tatár, majd az egyszerűségükben rafinált főételek: a citrusos rizottóval körített csirke és a tökéletesen roppanósra sült bőrű malaccsászár, a friss és savanykás zöldalma csíkokkal kevert újkáposztával és pirított törökmogyoróval, majd végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a finoman sós és visszafogottan édes zöldborsós panna cotta fehércsokival és tökmaggal. 

Nagyszkókói út 2.

K-Szo 10:00-22:00 (melegkonyha: K-P 15:00-tól, Szo: 12:00-tól)

Értékelésünk: 5/5 

Számla

Skoko spritz: 1750 Ft

Kancsó szóda: 400 Ft

Marhatatár: 2990 Ft

Csirke: 3690 Ft

Malaccsászár: 3690 Ft

Espresso: 390 Ft

Espresso macchiato: 390 Ft

Zöldborsó desszert: 1490 Ft

Összesen: 14790 Ft

 

lokál
Energiatakarékossági tippek távfűtéshez
 
zene
STRONG DEFROMITY, DHARMA, THE TABLESPOON a Szabadkikötőben
 
zene
bongor