Teljes pompájában léptünk az Elefántos teraszára: főszezonban, teltházas terasz-időben. Üzletileg kétségtelenül dagály van ilyenkor, ám a személyzet és a konyha szempontjából nyilvánvaló stresszforrás is a pörgős este, kíváncsiak voltunk, hogy 21 év gyakorlata elegendő-e, hogy gördülékenyen menjen a turnus?
Rutin, az van, ez egyből látható, gyorsan kerül asztal, érkezik az étlap, és az első pár mondatból lejön, hogy pont eggyel bizalmasabb a hangnem, mint ami nekünk jólesik, de legyen, nyár van, majd az ételek helyrebillentik a dolgokat. És becsületükre legyen mondva, meg is próbálják. Az előételnek választott vitello tonnato megfelelő vékonyságú borjúszeleteit magabiztosan fedi be a tonhalas-majonézes, selymes krém. A mindezek előtt érkező meleg és ropogós kenyér és a jó minőségű olívaolaj hamar megtalálják az utat egymáshoz.
Főételnek egy, a heti ajánlatok között szerepelő pastát választunk: linguine mare e monti. A vargányával és rákfarokkal érkező metélt jó állagú, al dente, a rák és a gomba pedig harmonikusan kiegészítik egymást. Enyhén csípős, chilitől és friss bazsalikomtól lesz teljes a fogás.
Vártuk a desszertet nagyon, picit még azt is reméltük, hogy fölfelé húzza a korrekt-bevált korábbi fogásokat: a barackos tiramisut azonban sajnos nem értettük, két kis tésztahalom némi barackos áthallással az elnyűhetetlen szürke palatáblán.
Jókai tér 6. H-Cs 12:00-21:45; P-Szo 12:00-22:45.
Értékelésünk: 4/5
Számla
Epres limonádé: 890 Ft
Vitello tonnato: 2490 Ft
Linguine mare e monti: 3900 Ft
Barackos tiramisu 890 Ft
Összesen: 8170 Ft