A teljes kínálat feltérképezése érdekében ebéd- és vacsoralátogatást is eszközöltünk, hiszen ebédidőben változatos menürendszer van, olyan köretekkel, mint a spenót, a grillezett cukkini, a kaliforniai paprika vagy a babsaláta, ami jól mutatja, hogy a krumpli-rizs univerzumból mennyiféle kitörési lehetőség van. Az étlap csak este kerül elő. Mindkét időszaknak megvan a látható csúcspontja, mindkét – amúgy hétköznapra eső – napszakban láttunk teltházat és olyanokat is, akik megvárják a pizzájukat a pultnál elvitelre.
A szerviz néha elúszik, de hát ez ugye belefér az autentikus tempóba, olykor az olasz séf is tesz egy gyors kört a placcon: evőeszközöket igazgat, tányérokat rendezget, intézi az asztaloknál amit kell. Repked a grazie és a prego, láthatjuk a lezser mozdulatot, ahogy a bruschettához való kenyérszeleteket bedobja picit pirulni az impozáns Valoriani sütőbe.
Sűrű, selymes a babbal kiegészült minestrone, az amatriciana, ahogy a legegyszerűbb olasz tészták, a kevés, ám kiváló minőségű alapanyagtól lehet jó, és ezt itt is tudják. A pizza tésztája vékony, a széle roppan picit, az előételben komoly adag parmezán és mozzarella, bruschetta és sonka. A másik, a tenger gyümölcsei előétel paradicsomos szósza aromás, telt és gazdag. A sült padlizsánra fektetett branzino, a tengeri sügér szépen, pont jól pirulva, grillezve érkezett. A pannacotta és a semifreddo hozzák a kötelező köröket, lágyan simulnak bele a menübe.
Hungária utca 2. K-V 11:30-15:00, 17:30-23:00.
Értékelésünk: 5/4,5 csillag
Számla
Pármai sonka, mozzarella, bruschetta: 2700 Ft
Tenger gyümölcsei paradicsomszószban: 3500 Ft
Branzino katalán módra: 4500 Ft
Semifreddo: 990 Ft
Pannacotta: 800 Ft
Ebédmenü: 1400-2200 Ft (leves+főétel)
Összesen: 15290 Ft