A pécsi fejlesztések által jobbá válnak a világ élelmiszerei
A pécsi fejlesztések által jobbá válnak a világ élelmiszerei
promo / 2023-12-07 lokál
Ha valaki kibont egy palackozott bort bárhol a világon, kb. 80% az esélye annak, hogy az analitikai mérését egy olyan készülékkel végezték, melynek fejlesztéséhez a Dél-Dunántúl legnagyobb biotechnológiai vállalata, a Soft Flow Kft. is hozzájárult.

A pécsi vállalkozás 2016 óta a világszerte innovatív analitikai megoldásairól ismert dán FOSS-csoport tagja, ezáltal a világ minden tájára eljutnak kutatás-fejlesztési eredményei. A Soft Flow mára egy nemzetközileg elismert K+F Kiválósági Központtá nőtte ki magát, biotechnológiai kutatás-fejlesztést, szoftver- és hardverfejlesztést végeznek. Fő céljuk új analitikai műszerek létrehozása, melyek által hatékonyabbá tehető a mezőgazdasági és az élelmiszeripari termelés. „Tavaly került piacra az első Pécsett fejlesztett analitikai műszer, mellyel a különböző gabonafélék mikotoxin-tartalmát lehet elemezni, ezáltal az élelmiszerek minőségét javítani. Ehhez biotechnológusok, biológusok, mérnökök és szoftverfejlesztők világszínvonalú munkájára van szükség” – mondja dr. Armbruszt Simon ügyvezető.

Kiváló teljesítményt azt lehetővé tevő környezetben tudnak nyújtani a munkavállalók, ezért a cég különböző programjaival sokat tesz dolgozói elégedettségéért. „A skandináv emberközpontúság jelen van a vállalati kultúrában, munkatársaink számára az egyik legnagyobb értéket az jelenti, hogy a Soft Flow mennyire etikusan működik. Emellett egy olyan jó közösség alakult ki, amihez a munkaidőn túl is jó tartozni” – teszi hozzá az ügyvezető.

 

súgó
Ancora Art Galéria
 
lokál
Főszerkesztőnk: Beck Zoli
 
súgó
Kendlimajor