Helló Málta, München és Korfu!
Helló Málta, München és Korfu!
promo / 2024-05-08 lokál
A Pécs-Pogány Airport élettel való megtöltése és a menetrend szerinti repülőjáratok Pécsre csábítása az egyik legmenőbb dolog, ami az elmúlt években a városban történt. München és Málta már hasít, Korfu pedig júniustól érhető el pillanatok alatt Pécsről. 

A városban komoly beszédtéma a menetrend szerinti repülőjáratok megjelenése, a beszélgetésen túl azonban sokan már az idei nyaralásukat is a Pécsről elérhető úticélokba tervezik. Az eddigi tapasztalatok biztatók: több ezren vettek már jegyet a pécsi repülőjáratokra, a máltai utak kifejezetten keresettek, több járatra már minden jegy elkelt. A légitársaság adatai szerint nemcsak Pécsről, hanem az egész dél-magyarországi régióból, sőt, Szerbiából és Horvátországból is foglalnak jegyeket.

Jelenleg három desztináció érhető el Pécsről: Málta, München és Korfu. Mindhárom úticél tökéletesen alkalmas nyaralásra, pihenésre, ám München azért is roppant fontos, mert a bajor főváros egy nemzetközi légi közlekedési központ, melyen keresztül az egész világ elérhető.

A jelenlegi menetrend szerint kedden és pénteken Münchenbe és Máltára, szerdán Münchenbe és Korfura lehet utazni (és persze vissza, Pécsre). Júniustól azonban még nagyobb lesz a választék, hiszen 4 müncheni, 3 máltai és 1 korfui járat lesz elérhető.

A fedélzetre 1 db, max. 7 kilós kabintáska vihető fel, de a jegyár tartalmaz egy feladott poggyászt is, melynek súlya max. 15 kiló lehet. A check-in pontok indulás előtt 90 perccel nyitnak, 30 perccel zárnak, de nemsokára már online is be lehet majd csekkolni a járatokra.

Nagyon fontos, hogy most már reptéri busz is közlekedik a belváros és Pogány között: minden kedden és pénteken a Főpályaudvarról indul a Tüke Busz közvetlen járata, ami az utasoknak és hozzátartozóiknak ingyenes! Aki autóval megy a reptérre, az jó, ha tudja, hogy a parkolás ott is ingyenes!

Ennyi szuper hír után már csak egy kérdés maradt: becsomagoltatok már?

Jegyvásárlás

Jegyet vásárolni a légitársaság weboldalán (flyuniversalair.com), valamint appon keresztül lehet, személyesen pedig szerződött utazási irodai partnereknél.

Tudtad?

Pécs a hazai légiközlekedés egyik úttörője volt. 1931-től belföldi járat kötötte össze Pécset Budapesttel a Pécs-Kaposvár-Budapest útvonalon. A Pécs-Kaposvár szakasz 22 perc, a Kaposvár-Budapest pedig 75 perces menetidővel teljesült. Charter járat 12 éve, menetrend szerinti pedig 16 éve nem indult Pécsről – egészen mostanáig.

 

 

 

zene
Bella Sarris
 
lokál
Nyári táborok az erdőben
 
súgó
Seven Hills International Film Festival