Pécsi szurkolók az Eb-n és az olimpián
Pécsi szurkolók az Eb-n és az olimpián
Vereby-Csethe Bence / 2024-06-14 lokál
Hiába van messze, hiába drága, rengetegen vágnak neki az útnak, hogy személyesen vehessenek részt szurkolóként az olimpián vagy az Eb-n. Természetesen pécsiek is lesznek a népes drukkerhadban.

Kurdi József (Eb 2024)

Az egyik barátom regisztrált az UEFA jegyértékesítő felületén, hosszas procedúra után végül kapott négy jegyet, amiből kettőt átadott nekem, így a kölni Magyarország – Svájc és a stuttgarti Németország – Magyarország meccsekre tudok kimenni. A barátaimmal közösen, egy kilenc fős busszal vágunk neki az útnak, mindkét városban foglaltunk szállást, úgyhogy viszonylagos kényelemben tudjuk eltölteni azt a 6 napot, amíg az Eb-n leszünk. A költségeim nagyjából 300.000 forintot tesznek ki, ehhez jön még hozzá a költőpénz, ami egy jó szereplés esetén igencsak el tud szaladni. Nagyon várom már a meccseket, azt kívánom, hogy második helyen jussunk tovább a csoportból, és bevallom, a magyar válogatott Eb-győzelmére is fogadtam.  

 

Knöbl Gergely (Eb 2024)

A július 15-i Magyarország-Svájc csoportmeccsre megyek ki többedmagammal. Nem sikerült első körben belépőhöz jutnom, viszont egy hosszúra nyúló, ámde kellemes este másnapjának reggelén a lakótársam azzal ébresztett, hogy a testvérének van két szabad jegye. Mondanom sem kell, azonnal elmúlt a fáradtságom és elkezdtük szervezni a buszos odautazást és a szállásfoglalást. A kölni meccset követően még két éjszakát töltünk kint, utána jövünk csak haza. Mindent egybevetve a túra legalább 300 ezer forintot emészt fel, ám futballszurkolóként nem bánom, már csak amiatt sem, mert ez lesz életem első válogatott eseménye. Várom már a közös vonulást is a kölni stadionhoz, ami biztosan fejelhetetlen élmény lesz.

Juhász Zsolt (Eb 2024)

A sorsoláson nem sikerült jegyhez jutnunk, azonban abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a válogatott egyik kerettagjának volt lehetősége elővásárlásra, amiből aztán néhány jegyet megvehettem a három magyar csoportmeccsre. Németországban élő nagyon kedves barátoknak hála a szállásra nem kell áldozni, ám nyilván a vendégszeretetet illik és kell is viszonozni. Összesen tíz napot leszünk kint, ugyanakkor népes társasággal megyünk, így a költségek is arányosan megoszlanak. Tiszta szívemből szurkolok a válogatottnak az Európa-bajnokságon és kívánom, hogy jussunk tovább a csoportból!

Varga Andrea (Olimpia 2024)

Kiskorom óta sportolok és a tévén keresztül aktívan követem az olimpiát. Most, hogy végre relatív közel, Párizsban rendezik meg az ötkarikás játékokat, kaptam az alkalmon. Egy komplex atlétikai programsorozatra váltottam jegyet, ami magában foglalja a férfi és a női futószámok középdöntőit és döntőit, hármasugrást, gerelyhajítást, tízpróbát és súlylökést is. A belépőt a hivatalos jegyértékesítési felületen keresztül váltottam meg 195 euróért, plusz emellé 3 euróért igényeltem egy emlékbelépőt is szuvenírként, hogy ne csak digitális formában maradjon meg a jegy. Oda és vissza is repülővel utazom, viszont a szállás kapcsán abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy évek óta a francia fővárosban él és dolgozik egy nagyon kedves és végtelenül tehetséges pécsi tetováló művész barátom, aki felajánlotta, hogy befogad magához négy napra.

súgó
Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó
 
súgó
I. Pécsi Piac Parádé
 
zene
ZAJZAJZAJ podcast #32 // Hegedűs Dóri (DÜSK)