A rendezvénnyel a helyi termékek és termelők népszerűsítése a céljuk, illetve a fenntartható szemlélet-, és életmód fontosságának a tudatosítása. A piac nem csak „bevásárló helyszín”, hanem egy fontos közéleti színtér, ahol az élelmiszer termelői és vásárlói között személyes kapcsolat alakulhat ki, ezzel is növelve a bizalmat a helyi termékek iránt, élménnyé varázsolva a bevásárlást. A minden szombaton megrendezett Búza téri termelői piac kínálata a rendezvény alkalmával kiegészül kézműves termékekkel, valamint családi programokkal. A piac kínálatában fellelhető alapanyagokból közösségi ebédfőzést szerveznek, melybe bekapcsolódhat bárki, aki a piacra kilátogat. Ezzel a programelemmel a szervezők nem titkolt szándéka az, hogy megmutassák, a szezonális, friss, valóban helyi alapanyagokból milyen egyszerűen, gyorsan készíthető változatos étel, mely az egészség-, és környezettudatos életmód szerves része.
A nap további részében lesz bábelőadás, kézműves és újrahasznosító foglalkozás, a vásári hangulatot pedig neves zsonglőrök, hatalmas gólyalábasok és vidám zenekarok biztosítják majd.
Részletes program:
9:00-12:00 Közösségi ebédfőzés a piacon áruló termelők által felajánlott alapanyagokból.
9:00-12:00 Kézműves foglalkozás gyerekeknek (pólónyomás).
14:00-17:00 Kézműves foglalkozás gyerekeknek (csuhébaba készítés).
16:00-16:45 Bábelőadás (MárkuSzínház: Vitéz László).
18:00 A Csángálló zenekar és a Tűzmadarak közös produkciója
(Búza tér, október 3., 9:00-19:00-ig)