Musical rézfúvókkal
Musical rézfúvókkal
szerk / 2024-07-10 súgó
Igazi német-magyar fúvós koprodukcióban gyönyörködhetnek azok, akik elmennek a Püspökvári Zenés Esték júliusi koncertjére.

A Székesegyház nyugati oldalánál lévő kis téren Uwe Köller trombitaművész a Magyar Rézfúvós Kvintettel lép színpadra, hogy zenei csemegéket szolgáljon fel olyan zeneszerzőktől, mint Henry Purcell, Oskar Böhme, Vajda János és Enrique Crespo.

Uwe Köller díjnyertes trombitaművész, aki karrierjét a Berlini Szimfonikus Zenekarban kezdte, 1991 óta a Berlini Német Opera szóló trombitaművésze, 2000 szeptembere óta pedig főállású trombitaprofesszor. A Magyar Rézfúvós Kvintett tapasztalt, díjnyertes tagokból állt össze, hogy egy ötfős szupercsapatként népszerűsítse a fúvós muzsikát.

Műsor: Purcell: Szonáta két trombitára; Böhme: Sextett rézfúvósokra Op. 30; Loewe-Tarkmann: Suite from My Fair Lady; Vajda János: Egy kis toronyzene; Crespo: Suite Peruano; Nagle: Jive for five.

A Bazilika nyugati oldala (Dóm tér) Július 11. 19:00. Jegyár: 4400 Ft

 

Tudtad?

Trombitaszerű hangszerek már az ókori Egyiptomban is léteztek, de a görög szalpinxet ugyanúgy a trombita ősének tekinthetjük, mint az etruszk buccinát. Az ókorban és a középkorban katonai hangszernek, jeladásra használták.

lokál
Bor, mámor, Pécs, fűszer, grill
 
súgó
Orgonák Éjszakája
 
súgó
Párban az igazi!