Az Eleven koncepciója egyszerű: kiváló minőségű alapanyagokból készült mediterrán ételeket és gondosan összeválogatott borokat kínálnak szerdától szombatig, délután öttől tizenegyig-éjfélig. Nincs menüztetés, reggeli, a spanyol tradícióknak megfelelően az Eleven a munka utáni és hétvégi, akár éjszakába nyúló borozós beszélgetésekre specializálódott, amely mellé választhatunk olyan sós falatok közül, mint az állandó kínálat részét képező különböző olajbogyók (480-780 Ft/10 dkg), serrano sonka (1290 Ft/10 dkg), vagy egy komplex tapas tálat (2190 Ft). Emellett a napi ajánlatban a hideg ételek mellett meleg fogások is szerepelnek: került már a kínálatba albóndigas (spanyol húsgolyók) fűszeres paradicsommártásban, chorizós flamenco tojás és egészen kiváló, petrezselymes-vajas friss garnéla is. A napi desszert szintén mediterrán vonalon fut: crème brulée, panna cotta, tejes pite szolgálja az édesszájúakat. Az állandó borlapon kívül napi borajánlat is van, egy-egy különlegesebb tétellel is meg lehet ismerkedni a pultnál. A sörös kínálat szűkebb, de ez egy borozónál nem olyan nagy baj, ráadásul ebből is különlegeset kaphatunk: a Ferran Adriá spanyol mesterszakács közreműködésével készült fűszeres sörökből is kóstolhatunk.
A helyen nem csak az étel-ital koncepcióját dolgozták ki gondosan. A lazán elegáns belső tér minden négyzetcentimétere végiggondolt és igényesen kialakított, szinte már várjuk a rosszidőt, hogy a helyes kinti asztaloktól behúzódhassunk a meleg hangulatot árasztó benti részbe.
Az Elevent szerencsére nem csak szerkesztőségünk fedezte fel magának, hanem a külföldi turisták és a pécsiek is rendesen rákaptak, ezért aki előrelátó, az foglaljon magának asztalt időben.
Jókai tér 11. Sze-Cs 17:00-23:00; P-Szo 17:00-24:00.
Értékelésünk: 5/5